tsh-ul

TSH-ul, trigliceridele și colesterolul valori mari.Cum le-am scăzut?

Sănătate
5
(1)

TSH-ul sau hormonul de stimulare a tiroidei este o glicoproteină. Dozarea acestui hormon este testul inițial în diagnosticul afecțiunilor tiroidiene. O valoarea aflată în limitele intervalului de referință exclude, de regulă, o disfuncție tiroidiană.

Anunțuri publicitare

TSH-ul, colesterolul și trigliceridele

Una dintre experiențele mele cu suplimentele nutritive a avut loc în 2009, când simțindu-mă rău și având anumite materiale despre afecțiunile tratate cu suplimente nutritive, am început să citesc. Simptomele pe care le aveam, am bănuit că ar putea avea legătură cu tiroida.  Am mers la un laborator și am cerut să mi se facă următoarele analize:

  • TSH-ul (hormonul de stimulare a tiroidei)
  • T4 (hormon tiroidian)
  • Colesterol total
  • Colesterol LDL
  • Colesterol HDL
  • Trigliceride
  • Glicemie
  • Calciu total
  • Calciu ionic
  • TGP și TGO (transaminazele -pentru ficat)

Rezultatele nu au fost bune. Hormonul de stimulare a tiroidei și colesterolul aveau valori peste limitele normale, iar calciul total și calciul ionic aveau valorile scăzute. (Tabelul 1).

tsh-ul
Photo by Hannah Nelson from Pexels

Tabelul 1-07.07.2009

Analize Valoare Interval de referință
Calciu total 8,3 8,6 – 10,3
Colesterol total 297 109 – 220
HDL 48 >65
LDL 229 <100
Trigliceride 104 40 – 200
Glicemie 97 70 – 115
TGP (ALT) 19 15 – 40
TGO (AST) 16 15 – 37
TSH-ul 3,7 0,44 – 3,45
T4 1,5 0,8 – 2,0
Calciu ionic 3,5 3,6 – 5,0
Anunțuri publicitare

Din acel moment mi-am schimbat dieta, consumând foarte rar proteină animală și punând accentul pe multe legume pentru a scădea colesterolul. A fost o greșeală foarte mare, deoarece Colesterolul HDL (colesterolul bun) era deja scăzut și la următoarele analize avea valoarea și mai mică. (Tabelul 2).

Tabelul 2-09.09.2009

Analize Valori Interval de referință
Colesterol total 196 109 – 220
Calciu total 9,2 8,6 – 10,3
HDL 33 >65
LDH 133 <100
Trigliceride 147 40 – 200
TSH 10,5 0,44- 3,45
T4 1 0,8 – 2,0
Calciu ionic 4,1 3,6 – 5,0

După 2 luni, când am refăcut analizele, Colesterolul total și Colesterolul LDL aveau valori mai mici, calciul crescuse, dar crescuse foarte mult TSH-ul și scăzuse colesterolul HDL. T4 avea tendință de scădere.

TSH-ul și suplimentele nutritive


Aveam ceva idee despre suplimentele nutritive și efectele lor asupra sănătății, și având anumite materiale, am început să citesc. În medicina chineză există 3 principii fundamentale pentru vindecarea organismului:

  • Detoxifierea
  • Completarea organismului cu nutrienți
  • Regenerarea (vindecarea)

La trei zile, după ce am primit rezultatele analizelor, am început un tratament cu Cordiceps (2-0-2), Resveratrol (2-0-2), Calciu și   Poliomega, deoarece organismul are nevoie de acizi grași, iar eu aveam Colesterolul HDL (colesterolul bun) foarte scăzut.

Am refăcut analizele pentru TSH și T4 după o săptămână de la începerea tratamentului. TSH-ul a scăzut semnificativ, dar încă era  mare. (Tabelul 3)

Anunțuri publicitare

Tabelul 3-18.09.2009

Analize Valori Interval de referință
TSH 6,8 0,44 – 3,45
T4 1,4 0,8 – 2,0

Am constatat că tratamentul are efect și am continuat. Am refăcut analizele după două luni, la două clinici diferite, pentru a fi sigură că nu există probleme, cu toate că mă simțeam bine. (Tabelul 4, Tabelul 5)

Tabelul 4-09.11.2009

Analize Valori Interval de referință
Colesterol total 188 140 – 220
Calciu total 8,9 9 – 11
HDL 58 45 – 100
LDL 105 0 – 150
TSH 3,51 0,4 – 4,5
Calciu ionic 4,07 4,1 – 5,5

Tabelul 5-13.11.2009

Analize Valori Interval de referință
Calcemie 8,6 8,1 – 10,4
Colesterol 192 <260
HDL 68 >65
LDL 140 <150
TSH 2,41 În interval

Am mers la medicul endocrinolog, care mi-a făcut o ecografie, evidențiind 3 noduli pe tiroidă, dar care nu puneau nicio problemă.Bineînțeles,  n-a crezut că TSH-ul poate fi adus la valoarea normală numai cu suplimente nutritive. Timp de doi ani am repetat ecografia, nu exista nicio modificare.

TSH-ul, colesterolul și trigliceridele după 2 ani

În 2011 am început să am iarăși ușoare simptome legate de tiroidă. Am făcut aceleași analize. TSH-ul crescuse puțin peste limită, la fel colesterolul și trigliceridele. Am luat același tratament: Cordyceps, Calciu, Resveratrol și PoliOmega.
​Am repetat analizele după o săptămână și apoi  la trei luni.

(Tabelul 1, Tabelul 2, Tabelul 3)

Anunțuri publicitare

Tabelul 1-08.08.2011

Analize Valori Interval de referință
Calciu total 9 9 – 11
Colesterol total 228 140 – 220
Trigliceride 172 60 – 160
HDL 46 45 – 100
LDL 144 45 – 100
TSH 4,78 0,4 – 4,5
TSH 4,14 4,1 – 5,5

Tabelul 2-15.08.2011

Analize Valori Interval de referință
Calciu total 8,9 9 – 11
Colesterol total 227 140 – 220
Trigliceride 132 60 – 160
HDL 50 45 – 100
LDL 137 0 – 150
TSH 4,48 0,4 – 4,5
Calciu ionic 4,11 4,1 – 5,5

Tabelul 3-18.11.2011

Analize Valori Interval de referință
Anticorpi 18,5 0 – 42
ATPO 8,6 0 – 35
TSH 2,61 0,4 – 4,5

Din 2011 și până acum nu am mai avut simptome și nici n-am mai făcut analize pentru tiroidă.

Probabil, dacă aș fi luat medicamente pentru tiroidă, astăzi, sigur luam medicamente și pentru alte afecțiuni.

În februarie 2016, am făcut o analiză a mineralelor din păr la Analytical Research Labs și acum sunt pe un program de echilibrare nutrițională, bineînțeles numai cu suplimente, o anumită dietă  și anumite proceduri de detoxifiere. Echilibrarea nutrițională nu lucrează numai pe o anumită afecțiune sau organ, lucrează asupra întregului organism, restabilind funcțiile acestuia.

Poate te interesează

TSH-ul, trigliceridele și colesterolul valori mari.Cum le-am scăzut? 1

Cât de util a fost acest articol?

Faceți clic pe o stea pentru a evalua!

Media evaluării 5 / 5. Numărul de voturi: 1

Fără voturi până acum! Fii primul care notează această postare.

După cum ați găsit această postare utilă ...

Urmăriți-ne pe social media!

Spune-ți părerea despre acest articol.

  • 0%

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.