merve dizdar

Cine este Merve Dizdar, actrița din drama Masumlar Apartmanı?

Celebrități

Merve Dizdar este cunoscută pentru rolul de excepție Gülben din serialul “Masumlar Apartmani” (Inocenții). La 34 de ani, actrița are o carieră impresionantă în teatru, televiziune și film.

Anunțuri publicitare

Merve Dizdar

Merve Dizdar s-a născut la 25 iunie 1986 în İzmir. Este absolventă a Școlii de Arte Plastice a Universității Çanakkale Onsekiz Mart, licențiată în actorie. De asemenea, a obținut masteratul în actorie de la Universitatea Kadir Has.

Și-a început cariera pe scenă alăturându-se companiei Semaver și a continuat-o la Craft Theatre.

Anunțuri publicitare

Merve Dizdar și-a făcut debutul cinematografic cu “Bir Ses Böler Geceyi” alături de Cem Davran. Cariera în televiziune este impresionantă, având roluri în seriale și piese de teatru. A jucat în seriale cum ar fi “Kavak Yelleri”, “Geniș Aile”, “Bir Yastıkta”, “Doksanlar”, “Çılgın Dershane Üniversite”, fiind remarcată mai întâi cu rolul ei în Beș Kardeș.

Cine este Merve Dizdar, actrița din drama Masumlar Apartmanı? 1
Sursa Instagram

De asemenea, a lucrat pentru TRT ÇOCUK (programe pentru copii), prezentând programele Arkadașım Bıdı și Festivalul din 23 aprilie.

Anunțuri publicitare

Actrița Merve Dizdar este așteptată ca oaspete în finalul sezonului serialului “Kirmizi Oda” (Camera Roșie).

Cine este Merve Dizdar, actrița din drama Masumlar Apartmanı? 2
Sursa Instagram

Merve Dizdar este căsătorită din 2018 cu Gürhan Altundaşar.

Anunțuri publicitare

Filmografie

Seriale TV

  • 2021 Etapa digitală: A douăsprezecea noapte Youtube Teatru web Rolul principal al episodului
  • 2021 Tolgshow: Improvizare nefiltrată Exxen web – Improvizație
  • 2020 Masumlar Apartmani (Gülben) – Rol principal
  • 2019 Çok Güzel Hareketler Bunlar 2 (invitată) / Teatru TV
  • 2020 Mucize Doktor (Damla)
  • 2017 Vatanim Sensin (Efsun)
  • 2017 7 Yüz (Büyük Günahlar) (Nihal)
  • 2017 Yüz Yüze (Yeşim)
  • 2015 Kertenkele (İrem)
  • 2015 Kırgın Çiçekler (İrem) (Invitată)
  • 2014 Beş Kardeş (Fatma)
  • 2015 Çılgın Dersane Üniversitede (Özge)
  • 2013 Doksanla (Selin)
  • 2013 Bir Yastıkta (Yeliz Gelin) (invitată)
  • 2012 İnsanlar Alemi (invitată) / Teatrul TV
  • 2012 Kavak Yelleri (Saliha)
Anunțuri publicitare

Filme

  • 2021 Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü (İzzet)
  • 2020 Eltilerin Savaşı (Gizem)
  • 2019 Bir Aşk İki Hayat (Sema Yaşar)
  • 2018 Batlır (Yudum)
  • 2017 Organik Aşk Hikayeleri (Nazlı)
  • 2017 Körfez (Pınar)
  • 2016 Yok Artık 2 (Buket)
  • 2015 Yeni Hayat (Secretară)
  • 2013 Mandıra Filozofu (Secretară)
  • 2011 Bir Ses Böler Geceyi (Gülizar, Demet)
  • 2010 Öte Yer Aşkları (Film de scurt metraj)
Anunțuri publicitare

Premii câștigate

Merve Dizdar a câștigat Premiul Afife pentru cea mai bună actriță în teatru pentru piesa „Yutmak”, scrisă de Stef Smith, unul dintre dramaturgii contemporani ai Scoției și tradusă de Çağ Çalıșkur. Piesa a fost pusă în scenă de Teatrul Craft sub conducerea lui İbrahim Çiçek.

Cine este Merve Dizdar, actrița din drama Masumlar Apartmanı? 3
Sursa Instagram
  • Premiul publicului – „Tânără actriță în teatru” – Yutmak – Teatrul Craft – 2017
  • Premiile Afife în teatru – „Cea mai bună actriță a anului” – Yutmak – Teatrul Craft – 2017
Anunțuri publicitare

Sursa:en.wikipedia.org

poate te interesează

Anunțuri publicitare
Anunțuri publicitare
Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.