Cariera impresionantă a lactriței Asli Enver

Asli Enver, o carieră impresionantă: între muzică și film

Celebrități

Asli Enver este o actriță cipriotă-turcă care s-a născut la Londra. Frumoasa actriță a devenit celebră cu rolul Süreyya Deniz Boran din serialul TV “ Istanbullu Gelin ” (Mireasa din Istanbul) unde l-a avut ca partener pe Özcan Deniz. Dar actrița nu a impresionat oamenii numai cu talentul ei în actorie, ci și prin vocea ei specială.

Anunțuri publicitare

Cariera actriței Asli Enver

Numele ei complet este Ayten Asli Enver. S-a născut pe May 10, 1984 la Londra, Anglia.

Este fiica unui tată care este un turc din Cipru și a unei mame care s-a mutat la Londra din Turcia pentru educație.

A locuit la Londra până la 12 ani și apoi s-a mutat în Turcia împreună cu familia ei.

În adolescență, Aslı Enver a câștigat un concurs de muzică la Londra.

A studiat teatrul la centrul de artă Mujdat Gezen din Istanbul. A studiat la Liceul de Arte Plastice Pera și a absolvit studii de teatru la Universitatea Haliç.

Anunțuri publicitare

A avut primul ei rol minor ca invitat în Uzay Sitcomu. Apoi a urmat primul ei rol într-o dramă turcească numită Hayat Bilgisi ( Științe ale vieții ) și a devenit populară cu rolul ei principal în serialul pentru tineri Kavak Yelleri timp de cinci sezoane.

Ibrahim Kendirci și Asli E
Ibrahim Kendirci și Asli Enver în Kavak Yelleri/Sursa Imdb

Ea impresionează pe mulți oameni nu doar prin actorie, ci și prin vocea ei. (Vezi interpretarea ei din İstanbullu Gelin)

Anunțuri publicitare

Au urmat apoi numai roluri principale. Astfel, în 2012 a primit rolul Ahu Kumral în serialul Suskunlar, apoi rolul Özlem Albayrak în Kayıp.

A jucat apoi în serialele Bana Artık Hicran De (2014), Mutlu Ol Yeter (2015) și Kış Güneşi (2016).

Murat Boz, Asli Enver și Burak Özçivit în Kardeșim Benim
Murat Boz, Asli Enver și Burak Özçivit în Kardeșim Benim/Sursa Imdb

În 2017 a primit rolul Süreyya Deniz Boran în serialul İstanbullu Gelin (Mireasa din Istanbul), jucând alături de celebrul actor, cântăreț și producător, Özcan Deniz.

Anunțuri publicitare

Pentru interpretarea acestui rol, actrița a fost recompensată cu premiile Pantene Golden Butterfly Awards (Cea mai bună actriță) și Bilkent TV Awards (Cea mai bună actriță de dramă).

Asli Enver, o carieră impresionantă: între muzică și film 1
Asli Enver în Istanbullu Gelin/Sursa Imdb

Ultimele ei proiecte sunt rolurile principale din serialul Babil (2020) și filmul Sen Yaşamaya Bak (2021).

Anunțuri publicitare
 Halit Ergenç și Asli Enver în "Babil"
Halit Ergenç și Asli Enver în “Babil”/Sursa Imdb

Filmografie

Seriale TV (Sursa Wikipedia)

  • 2002 Uzay Sitcomu (Invitată)
  • 2005 Hayat Bilgisi (Hazal) – Rol secundar
  • 2007–2011 Kavak Yelleri (Mine Ergun) – Rol principal
  • 2012 Suskunlar (Ahu Kumral) – Rol principal
  • 2013–2014 Kayıp (Özlem Albayrak) – Rol principal
  • 2014 Bana Artık Hicran De (Hicran Eyüpoğlu) – Rol principal
  • 2015 Mutlu Ol Yeter (Zeynep Güzeltepe) – Rol principal
  • 2016 Kıș Güneși (Nisan) – Rol principal
  • 2017–2019 İstanbullu Gelin (Süreyya Deniz Boran) – Rol principal
  • 2020 Babil (Ayșe Karaali) – Rol principal
Anunțuri publicitare

Filme (Sursa Wikipedia)

În 2002 a apărut în filmul de scurt metraj, Ayna.

  • 2013 Tamam mıyız? (Beste) – Rol principal
  • 2016 Kardeșim Benim (Zeynep Uysal) – Rol principal
  • 2017 Öteki Taraf (Ece) – Rol principal
  • 2021 Sen Yașamaya Bak – Rol principal

Teatru (Sursa Wikipedia)

  • 2015 Personel (Emma) – Craft Theatre

Muzică, Video (Sursa Wikipedia)

  • „Ne Güzel Güldün”, coloană sonoră (împreună cu Pinhani) la Kavak Yelleri
  • “Sevmekten Usanmam”, coloană sonoră (împreună cu Pinhani) la Kavak Yelleri
  • 2016 „A Be Kaynana”, coloana sonoră (împreună cu Murat Boz) la Kardeșim Benim
  • 2016 “Güneye Giderken”, coloana sonoră (împreună cu Murat Boz, și Burak Özçivit) la Kardeșim Benim
  • 2018 “Nasıl Anlatsam”, coloana sonoră la İstanbullu Gelin
Anunțuri publicitare

Premii (Sursa Wikipedia)

  • 2016 Yıldız Technical University Business Club, Cea mai admirată actriță de teatru din 2015 (Personel)
  • 2017 Yıldız Technical University Business Club, Cea mai admirată actriță de film din 2016 (Kardeșim Benim)
  • 2017 Pantene Golden Butterfly Awards, Cea mai bună actriță (İstanbullu Gelin)
  • 2017 Premiul Bilkent TV, Cea mai bună actriță de dramă
  • 2018 Marketing Turcia One Awards, The Women Advertising Face
  • 2020 Pantene Golden Butterfly Awards, Cea mai bună actriță (İstanbullu Gelin)

Viața personală a actriței Asli Enver (Sursa Wikipedia)

La 13 iulie 2012, Asli Enver s-a căsătorit cu Birkan Sokullu. La 27 august 2015, au făcut o declarație prin intermediul avocaților lor și și-au anunțat divorțul.

În 2015, ea a devenit apropiată de partenerul ei din Kardeșim Benim, Murat Boz, cu care a început o relație în 2016. Cei doi s-au despărțit în mai 2017. După câteva luni de reconciliere, în cele din urmă și-au încheiat relația în aprilie 2018. În noiembrie 2018, și-au anunțat reconcilierea după 8 luni de separare. Cu toate acestea, s-au despărțit din nou în octombrie 2019.

Dolunay Soysert și Nilay Sorgüven se numără printre prietenii ei apropiați.

Anunțuri publicitare

În mai 2020, ea a confirmat că a fost diagnosticată cu dislexie la o vârstă fragedă.

Sursa:turkishdrama.com

poate te interesează

Anunțuri publicitare
Anunțuri publicitare
Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.